Отидете към основна версия

10 421 14

Нов битурбодизел за Audi A7

  • audi-
  • a6-
  • allroad

 

Гамата от двигатели за големия хечбек Audi A7 Sportback и седана A6 ще се разшири с още един агрегат. С новия шестцилиндров дизелов мотор ще се оборудва и модификацията с повишена проходимост Allroad.
 
Обемът на битурбодизела е три литра, а мощността му е 313 к.с. Максималният въртящ момент е 650 Нм и е достъпен в диапазона от 1 450 до 2 800 оборота в минута. Двигателят може да работи и със систамата start/stop.
 
Той е съвместим и с модерната осемстепенна автоматична скоростна кутия на ZF. По данни на производителя този агрегат ще позволява на A7 Sportback да достига 100 км/ч за 5.1 секунди. Седанът А6 ще ускорява за същото време.
 
Максиманата скорост на автомобилите, оборудвани с новия битурбодизел ще е електронно ограничена на 250 км/ч. Въпреки впечатляващите динамични характеристики средният му разход на гориво ще е само 6.4 литра на 100 километра пробег.
 
Специалистите отбелязват и още едно достойнство на новия двигател. Трилитровият битурбодизел на Audi ще изхвърля в атмосферата само 169 г/км CO2.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини