Отидете към основна версия

34 972 16

Една ловна пушка от Beretta

  • оръжие-
  • ловна пушка-
  • beretta-
  • 471 silver hawk

Италианският оръжеен гигант Beretta не се нуждае от представяне, тъй като продукцията му е известна в цял свят. В този материал bglov.com представят класическата успоредка 471 Silver Hawk, която се произвежда от дъщерната фирма Beretta USA в Щатите.

Пушката е предназначена за лов на едър, среден и дребен дивеч, но най-вече за отстрел на пернати, като това зависи от избора на патроните. Цевите се изработват от специална стомана с примеси от никел, хром и молибден.

Те са със 76-милиметрови цеви, което означава, че могат да използват както патрони тип магнум, така и стандартни с дължина 70 мм. Отключването/заключването на цевите е класическо, като за отключване се използва стандартно лостче.

За предпазване от нежелан изстрел се използва добре познатият механичен предпазител, представляващ плъзгащ се бутон, монтиран на шийката на приклада. Ударно-спусковият механизъм е селективен, като спусъка е един с овална форма. Снабден е с класическа механична мушка, монтирана в предния край между двете цеви.

„Силвър Хоук“ се предлага в 2 модификации в зависимост от типа на приклада – прав английски тип и с полупистолетна ръкохватка. Ложите и прикладите се изработват от орехово дърво, което се обработва с лак. Прикладът на модификацията с полупистолетна ръкохватка е с удебелен гумен задтилък, а на тази с прав приклад е с по-тънък, като е леко вдлъбнат.

Всяка модификация се предлага в 2 варианта в зависимост от калибъра – 12-и и 20-и, както и в два варианта в зависимост от дължината на цевите – 660 и 710 мм. Оръжията имат различни гравировки по цевните кутии, както и се предлагат в различни разцветки.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.

Свързани новини