Last news in Fakti

16 Септември, 2018 10:13 34 901 16

Една ловна пушка от Beretta

  • оръжие-
  • ловна пушка-
  • beretta-
  • 471 silver hawk
Една ловна пушка от Beretta - 1

Италианският оръжеен гигант Beretta не се нуждае от представяне, тъй като продукцията му е известна в цял свят. В този материал bglov.com представят класическата успоредка 471 Silver Hawk, която се произвежда от дъщерната фирма Beretta USA в Щатите.

Пушката е предназначена за лов на едър, среден и дребен дивеч, но най-вече за отстрел на пернати, като това зависи от избора на патроните. Цевите се изработват от специална стомана с примеси от никел, хром и молибден.

Те са със 76-милиметрови цеви, което означава, че могат да използват както патрони тип магнум, така и стандартни с дължина 70 мм. Отключването/заключването на цевите е класическо, като за отключване се използва стандартно лостче.

Една ловна пушка от Beretta

За предпазване от нежелан изстрел се използва добре познатият механичен предпазител, представляващ плъзгащ се бутон, монтиран на шийката на приклада. Ударно-спусковият механизъм е селективен, като спусъка е един с овална форма. Снабден е с класическа механична мушка, монтирана в предния край между двете цеви.

„Силвър Хоук“ се предлага в 2 модификации в зависимост от типа на приклада – прав английски тип и с полупистолетна ръкохватка. Ложите и прикладите се изработват от орехово дърво, което се обработва с лак. Прикладът на модификацията с полупистолетна ръкохватка е с удебелен гумен задтилък, а на тази с прав приклад е с по-тънък, като е леко вдлъбнат.

Всяка модификация се предлага в 2 варианта в зависимост от калибъра – 12-и и 20-и, както и в два варианта в зависимост от дължината на цевите – 660 и 710 мм. Оръжията имат различни гравировки по цевните кутии, както и се предлагат в различни разцветки.

Една ловна пушка от Beretta


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпек Салам Народен

    26 1 Отговор
    Цевите са със...76 милиметрови цеви?!
    И за преписвачи не ставате .
    Патронници му викат на туй нещо.
  • 2 Torlak

    24 3 Отговор
    Притежавам Туловка 16 ка наследих я от пра дядо уникално точна издръжлива сантимента и удоволствието са големи
  • 3 Авджия

    24 2 Отговор
    Притежавам две "Берети"- Ловен полуавтомат - чудесна пушка - засича рядко -обикновено , ако я оставя непочистена и смазана 1-2 месеца , а също и с криви патрони( и такива има да се се продават). Красива прикладиста,лека и маневрена. При стрелбата с бренекета има какво да се желае. Поддържам я постоянно чиста , и цевта и вътре свети, и няма точка. Имам ловна надцевка Силвър Пижънт 686- италианската красотата и изкуство , са се срещнали при създаването на тази пушка , погледа се лепи върху нея ,като върху красива жена. Лека прикладиста , удобна , върти се като шпага в ръцете, пушка за бърза инстинктивна стрелба, и с един спусък, и всички останали екстри . Понякога много рядко ми се е случвало , да не презареди втората цев.Стреля добре бренекета. поддържа се в безупречен вид , неразличим от нова , чудя се дали да не я продам , много пушки станаха в касата, и взеха да си пречат. И една пушка която струва 10 пъти по малко от Силв. Пижн., и нея никога няма да продам ИЖ-54 от 1962г. Тежка пушка масивни и дебели патронници - цели не са набивани , това говори за висок клас. Дълги цеви стърчи над другите пушки с два пръста. Безупречни цеви гладки и без точка. Прикладиста е но не е много повратлива , но стреля като топ , има бой , който слага другите две в малкият си джоб , а с бренекета рисува , където поставиш точката , там влиза бренекето , като карабина е . Никога и под никакъв повод не е засичала,Затваря се без като нова , без никакви следи от луфтове, или амо

    Коментиран от #16

  • 4 Авджи

    15 1 Отговор
    Или амортизации- Вечна.Това , че е с два спусъка я прави неудобна за мен , и я вадя само когато трябва да спечеля някой бас , при стрелба с гладкоцевен куршум. И каквото и оръжие , да имате в ръцете си , по важно от задприкладното устройство няма .

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Напушляк

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "Авджи":

    Не,че нещо но коментара ти е два пъти по-интересен от статията.
  • 6 Дани

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Авджи":

    Никъде не видях цена, някой знае ли?

    Коментиран от #7

  • 7 Авджи

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дани":

    А като на какъв да ти отговоря - Като на любител , като на ценител , или като на колега, болен от една и съща болест.
  • 8 Ядеитн

    6 0 Отговор
    Тоя, дека е писал тексто нищо не вдява от оръжие. Инак пушчиците и некои от пищовете на Берета никак не са лоши.
  • 9 мвр

    2 0 Отговор
    СЕГАШНОТО мвр спи то не знае по магазините за продажба оръжие колко и какво има а камо ли в гражданите
  • 10 kick

    6 0 Отговор
    Красота!
  • 11 Гост

    2 0 Отговор
    Имам Beretta s55 12 калибър с два спусъка и екстрактор. Лека и удобна надцевка.
  • 12 Лвке

    5 0 Отговор
    Срам ги е от цената за тва шанс я не казват
  • 13 Лвке

    1 0 Отговор
    Срам ги е от цената за тва шанс я не казват
  • 14 deadman1488

    0 0 Отговор
    суперско е пушкалценце
  • 15 Борю

    0 0 Отговор
    Дани - 6000 лв е в БГ..от чужбина може и за 5500 да я намериш..
  • 16 Валентин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Авджия":

    Колега продаваш ли Beretta Silver Pigeon, имам имтерес пиши/ звънни 0898556734/вайбър