Отидете към основна версия

8 352 9

Свръхбързият подземен транспорт тръгва на 10 декември

  • илон мъск-
  • hyperloop-
  • подземен транспорт-
  • автомобили

Бизнесменът Илон Мъск, който по-рано беше отстранен от управлението на Tesla, обяви, че първият тунел за свръхскоростен подземен превоз е готов и съвсем скоро ще бъде пуснат в експлоатация.

Съобщението, което Мъск публикува в Twitter гласи, че съоръжението ще бъде пуснато на 10 декември тази година, както и че подземната линия се намира под Лос Анжелис. На 10 декември ще е тържествената церемония по откриването, а на следващия ден всеки желаещ ще може да изпробва иновацията безплатно.

Мъск обаче не уточнява дали става дума за проекта Hyperloop или за другата негова идея за скоростно придвижване на автомобили. Ще напомним, че проекта Hyperloop е т.нар. вакуумен транспорт, при който специални капсули се движат в тръби с ниско налягане.

Самите капсули в тръбата ще са на принципа на магнитната левитация и ще могат да се движат със скорост от 402 км/ч. Другият проект на Мъск предвижда скоростно придвижване на автомобили под земята.

По неговите думи колите, които ще са на специални платформи, ще могат да се движат със скорост от 200 км/ч. Платформите ще се задвижват от електричество. Идеята е по този начин да се избавят големите градове от задръствания.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини