Отидете към основна версия

15 657 23

Какъв размер телевизор да изберем?

  • телевизори-
  • размер

Избирането на правилен размер телевизор зависи от няколко фактора - разстояние от което гледате телевизора, размер на екрана и резолюция на дисплея. Ако приемем, че гледаме телевизия от разстояние 2.2 метра, то телевизор от типа HD Ready може спокойно да е с размер до 37 инча.

Ако телевизорът е с резолюция Full-HD, то размерът му може да е и до 50 инча. Все повече нови модели телевизори са с резолюция 4К (Ultra HD) с модул на преобразуване на видеото до резолюция UHD. При тях размерът без проблем може да е до 65 инча при същото разстояние от 2.2 метра.

Не забравяйте обаче, че независимо от това каква резолюция е телевизорът, от изключително значение е сигналът, който ви се подава от кабелния оператор. Част от ефирните телевизии излъчват базов SD сигнал, който съществено разваля картината. HD телевизиите обаче стават все повече, а се очаква и скорошното им преминаване към Ultra HD.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Най-добрите телевизори за 2018-а

    На изложението EISA, специалисти от различни технологични издания ежегодно присъждат награди за най-добри телевизори. Тази година престижната награда ...
    13.11.2018
    22 588
    26