Отидете към основна версия

14 050 10

Mercedes-Benz Citaro Hybrid e автобус на годината

  • автобуси-
  • mercedes-benz-
  • citaro hybrid

Благодарение на своята иновативната концепция за задвижване, Citaro Hybrid стана убедителен победител в тазгодишните Bus Euro тестове в Загреб, оставяйки зад себе си конкурентите с изцяло електрическо задвижване. По-специално, оценката на международното жури от експерти постави Citaro Hybrid доста пред останалите участници в категориите икономичност, иновативност, качество и лесно използване.

Специално внимание бе отделено на факта, че новата хибридна технология се предлага в комбинация както с дизелов, така и с газов двигател за всички модели от изключително широката гама градски автобуси. С тази технология се повишава още повече ефективността на двигателите с вътрешно горене на Mercedes-Benz, които и досега се отличаваха с изключителна икономичност.

Благодарение на новата „интелигентна екологична” електрохидравлична кормилна уредба на Citaro Hybrid, разходът на гориво на се намалява с до 8.5%. Целта на използването в автобусите на новата хибридна технология е ясна: минимални промени в базовия автомобил плюс постигане на максимална горивна ефективност.

Освен това, Citaro Hybrid е лек, с разумна цена и безпроблемен както за шофьорите, така и за сервизите. В България Mercedes-Benz Citaro Hybrid се предлага от генералния дистрибутор на марката – Силвър Стар Моторс.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Кой е най-бърз сред товарните бусове?

    Отговор на този въпрос ни дават британците от Carwow, които направиха една доста нестандартна гонка на прав участък. И докато драг надпревара между су ...
    05.02.2019
    20 850
    32