Отидете към основна версия

7 468 5

Туристическа Tatra 8х8

  • tatra-
  • 8x8-
  • xpatagonia-
  • автобус

Необичайната машина, която виждате на снимките е създадена да изпълнява ролята на автобус и да се движи в пустинята. По-конкретно става дума за една от най-големите пустини в Южна Америка Атакама.

Превозното средство, предназначено за превоз на туристи в пустинята е поръчано от чилийската фирма XPATAGONIA, представлява комфортен автобус, който се характеризира с отлична проходимост.

В основата му лежи шаси от камиона Tatra 8x8 - четириосен пълноприводен всъдеход, отличаващ се с хребетова рама и с независимо окачване. Tatrabus-ът е снабден с турбодизелов агрегат Paccar.

Двигателят разполага с мощност от 460 конски сили и с автоматична скоростна кутия. За по-добра управляемост първи, втори и четвърти мост са направени завиващи. В салона има място за 34 пасажера.

Понеже автобусът ще се движи на голяма надморска височина, стигаща до 5 700 метра над морското равнище, в салона са предвидени кислородни бутилки, за да предпазят пътниците от т.нар. планинска болест. Интересно е още, че пътническата надстройка не е направена от Tatra, а от италианско каросерийно ателие.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини