Отидете към основна версия

15 965 11

Нови запалителни свещи намаляват разхода на гориво

  • federal-mogul-
  • advanced corona ignition system-
  • acis

 

Компанията Federal-Mogul официално представи нова система на запалване, която може да предизвика своеобразна революция в сегмента на стандартните запалителни свещи. Устройството е наречено Advanced Corona Ignition System (ACIS), а най-важното е, че намалява разхода на гориво с цели 10%.
 
Докато при сега съществуващите запалителни свещи горивната смес се възпламенява от т.нар точкови искри, вследствие на което газът се разширява и избутва буталото надолу, при системата ACIS се образуват значително по-големи по площ искри, подобни на корона.
 
Това от своя страна йонизира и възбужда горивната смес в камерата, в резултат на което процесът протича доста по-бързо и ефективно. Според Federal-Mogul тази нова технология не само ще подобри икономичността на двигателите с вътрешно горене, а ще даде възможност на конструкторите да направят моторите доста по-съвършени.
 
В момента новият продукт Advanced Corona Ignition System може да замени стандартната запалителна свещ без каквато и да е преработка в конструкцията на двигателя. Засега от Federal-Mogul не съобщават нищо за цената на ACIS.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Как и кога се проверява спирачна течност?

    Добре известно е, че спирачните компоненти са едни от най-важните елементи по отношение на безопасността на превозното средство. Поради тази причина е ...
    16.03.2018
    27 858
    11
  • Ново осветление в автомобила

      Американската компания Federal-Mogul обяви, че започва производство на иновационна система за осветление в автомобила. Според специалист ...
    08.12.2011
    2 886
    1