Last news in Fakti

9 Април, 2012 15:11 15 939 11

Нови запалителни свещи намаляват разхода на гориво

  • federal-mogul-
  • advanced corona ignition system-
  • acis

 

Компанията Federal-Mogul официално представи нова система на запалване, която може да предизвика своеобразна революция в сегмента на стандартните запалителни свещи. Устройството е наречено Advanced Corona Ignition System (ACIS), а най-важното е, че намалява разхода на гориво с цели 10%.
 
Докато при сега съществуващите запалителни свещи горивната смес се възпламенява от т.нар точкови искри, вследствие на което газът се разширява и избутва буталото надолу, при системата ACIS се образуват значително по-големи по площ искри, подобни на корона.
 
Това от своя страна йонизира и възбужда горивната смес в камерата, в резултат на което процесът протича доста по-бързо и ефективно. Според Federal-Mogul тази нова технология не само ще подобри икономичността на двигателите с вътрешно горене, а ще даде възможност на конструкторите да направят моторите доста по-съвършени.
 
В момента новият продукт Advanced Corona Ignition System може да замени стандартната запалителна свещ без каквато и да е преработка в конструкцията на двигателя. Засега от Federal-Mogul не съобщават нищо за цената на ACIS.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име Фамилия

    2 1 Отговор
    е да де - ама ние караме на LPG и точковото запалване е предпоставка за липса на детонации ,,,
  • 2 Сашо

    2 5 Отговор
    Вие си карайте на LPG и ако искате и на въглища и пара си карайте, но тук става дума за бели хора и истински автомобили
  • 3 Васил

    9 1 Отговор
    Това е технология на повече от 50 години измислена от един японец,те сега се сетили да я внедряват !
  • 4 inovacii

    2 1 Отговор
    oshte kup neshta ima izmisleni no teparva shte navlizat v proizvodstvo.i dvigateli s voda daje.ama koi da kopuva skap petrol....
  • 5 ники

    2 0 Отговор
    нищо ново, това съм го виждал с очите си преди 5 или 6 години.
  • 6 ЕКО

    3 2 Отговор
    И ПАК НА ПЕТРОЛ ...
    И ПАК ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ВЪЗДУХА ...
    И ПАК УНИЩОЖАВАНЕ НА ПРИРОДАТА ...
    НЕ , БЛАГОДАРЯ ... !

    Коментиран от #7

  • 7 Петър Сидеров

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ЕКО":

    @6 Да разбирам ,че с колело ходиш до работа ?
  • 8 Ники Николов

    1 0 Отговор
    с колело е хубаво ама няма алеи за него и времето е подходящо пре около 150 дена в годината
  • 9 диан

    1 0 Отговор
    ИХААА
    скоро бензина само ще го душат колите
  • 10 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    това е само рекламна пропаганда и нищо повече. А разхода на гориво ще падне със ДО 10 %, АНЕ ТОЧНО С 10%, което означава, че тези 10% може да ги наблюдаваме в точно определен двигател при точно определени съпоставени товарочестотни режими. А в масовия случай разхода ще падне с 1%, и докато избием парите на свещите, вече ще трябва да ги сменяме....ЛЪЖА И ИЗМАМА.
  • 11 ataveto

    0 0 Отговор
    това е измилено от японец-инженер И Е ПАТЕНТОВАНО и компанията ДЕНСО е откупила лиценза за производство всички нови японски авомобили излизат с тази система ,тия от федерал могул са е откраднали с друго име