Отидете към основна версия

6 853 21

Nissan възобновява производството на легендарен шестак

  • nissan-
  • nismo-
  • rb26-
  • двигател

Само преди година спортното поделение на Nissan зарадва почитателите на марката с новината, че започва да предлага нови оригинални части за нейни класически модели. Сега обаче Nismo готви изненада, от която феновете ще изпаднат във възторг - култовият двигател RB26 се завръща в производство.

Този редови шестак се смята за отговор на Nissan на моторите 1JZ и 2JZ на Toyota. Двата агрегата се монтират на еднакво прочути асфалтови герои като Skyline и Supra от златната ера на японското автомобилостроене през 80-те и 90-те години на миналия век.

Също като 1JZ и 2JZ, RB26 се превръща в легенда благодарение на невероятната си издръжливост и надеждност. Почитателите на спортни японски автомобили го ценят високо най-вече заради способността му да търпи безропотно съществено увеличение на мощността, без да се налагат изменения във вътрешното устройство.

Нов блок за RB26 ще струва 170 000 йени, а цилиндрова глава - 187 000. По днешния валутен курс това прави съответно €1 366 и €1 503. Цена за напълно окомплектован двигател не е обявена.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини