Отидете към основна версия

2 688 5

Електрическите модели на Hyundai и Kia ще се настройват през смартфон

  • hyundai-
  • kia-
  • приложение-
  • смартфон

Hyundai Motor Group ще предостави на клиентите си възможност да задават различни параметри на електромобилите на концерна през смартфона си. С помощта на специално приложение собственикът ще може, например, да задава мощността на електромотора и да обменя готови настройки с други шофьори.

Новата технология позволява да се регулират ускорението и спирането на електромобила, да се задават параметри за работата на системата за рекуперация на енергията, да се определя максималната скорост, да се променя отзивчивостта на педала за ускорение и потреблението на климатика. Настройките ще могат да се запазват в облачно хранилище и да се зареждат в друга кола.

Приложението ще предлага и готови настройки от производителя, в които са отчетени разходът на енергия, разстоянието до местоназначението и състоянието на пътищата. Предвидени са също препоръчителни заводски параметри за агресивно шофиране. Личната информация ще бъде защитена с блокчейн технология.

До 2025 г. Hyundai Motor Group планира да пусне в продажба 44 екологични модела, сред които 23 напълно електрически. Някои от техните настройки ще могат да се обменят през смартфон.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • 4х4 за новата Kia Optima

    Kia Optima, построена на модулната платформа на концерна от трето поколение, за първи път ще получи пълноприводна трансмисия. Тя ще разполага с няколк ...
    23.04.2019
    6 212
    6