22 Април, 2019 12:39 2 668 5

Електрическите модели на Hyundai и Kia ще се настройват през смартфон

  • hyundai-
  • kia-
  • приложение-
  • смартфон

Hyundai Motor Group ще предостави на клиентите си възможност да задават различни параметри на електромобилите на концерна през смартфона си. С помощта на специално приложение собственикът ще може, например, да задава мощността на електромотора и да обменя готови настройки с други шофьори.

Новата технология позволява да се регулират ускорението и спирането на електромобила, да се задават параметри за работата на системата за рекуперация на енергията, да се определя максималната скорост, да се променя отзивчивостта на педала за ускорение и потреблението на климатика. Настройките ще могат да се запазват в облачно хранилище и да се зареждат в друга кола.

Приложението ще предлага и готови настройки от производителя, в които са отчетени разходът на енергия, разстоянието до местоназначението и състоянието на пътищата. Предвидени са също препоръчителни заводски параметри за агресивно шофиране. Личната информация ще бъде защитена с блокчейн технология.

До 2025 г. Hyundai Motor Group планира да пусне в продажба 44 екологични модела, сред които 23 напълно електрически. Някои от техните настройки ще могат да се обменят през смартфон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фалирал

    2 0 Отговор
    Това е добре за споделените коли. За Спарк искам да се запазват настройките на огледалата, волана, дори седалката.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 mediator37

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "фалирал":

    Ако хранилището за настройките от облачно стане дъждовно, какво правим?
  • 3 gvdff

    1 0 Отговор
    Да, май точно това е идеята, и много ми допада. Жалко само, че бъдещите коли се превръщат все повече в играчка за возене, от колкото в автомобил
  • 4 уеоая

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "фалирал":

    Навремето в едно антично Рено Сафран набор от далечната 93-та година имаше копчета с цифрички 1, 2 и 3 до седалката, откъдето се извикваха именно настройките на 3 запеметени позиции на седалката и огледалата. Разни по-джиджани модели на някои имаха дори разпознаване по ключа. И това преди 20 и повече години! Изобщо ще се повъртим, повъртим, пък накрая ще "избретим" отново нещо, което е добре забравено старо.
  • 5 Един

    0 1 Отговор
    Върти ми се една мисъл : след време ще трябва ли да имаш смарфон и връзка с интернет за да идеш до тоалетната?