Отидете към основна версия

3 095 10

Автомивка за хора

  • humanwash-
  • автомивка-
  • болница-
  • изобретение

Финландски инженер изобрети четкова система за къпане на хора по подобие на автоматичните автомивки. Мати Паасо е посветил три години от живота си на устройството, което може да се монтира във всяка баня.

Според изобретателя Humanwash е незаменим за трудноподвижни хора, инвалиди, пациенти в болници и патологични търтеи, които обичат да дремят под душа сутрин. Уредът е снабден с въртяща се кръгла четка, която почиства кожата в дълбочина, докато къпещият се общо взето не прави нищо.

Humanwash е програмиран да работи 15 минути, след което се изключва автоматично. Може да се спре също така от авариен бутон или с педал. Задвижват го два електромотора, единият от които върти четката, а другият я придвижва във вертикална посока.

Прототип на човешката автомивка вече е изпробван във финландска болница в продължение на месец и резултатите са надминали очакванията. Инж. Паасо смята, че изобретението му ще заинтересува и други лечебни заведения, които се опитват да облекчат ежедневието на пациентите си.

Humanwash вече се продава свободно - може да се поръча на уебсайт със същото име срещу €4 600. Цената е висока, но според Мати Паасо изобретението му е отлична инвестиция за всяка болница.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини