Отидете към основна версия

6 309 34

Tesla Model 3 постави рекорд по безопасност

  • tesla-
  • model 3-
  • euro ncap-
  • краш тест

Няколко месеца след дебюта си на европейския пазар Tesla Model 3 стана най-сигурният автомобил, тестван от независимата организация Euro NCAP. Американският електромобил е поставил абсолютен рекорд в изпитанията, набирайки оценка от 94% за работата на системите за активна безопасност. До този момент най-висок бал имаше Citroen C5 Aircross с 82%.

Model 3 получава много високи оценки и в стандартните краш тестове, симулиращи челен и страничен удар. Малката Tesla получава 96% за защита на водача и спътника. Според Euro NCAP слабости са установени само при челен сблъсък по цялата широчина на предницата и странично стълкновение със стълб/дърво. В първия случай сигурността за пасажера е оценена само като "достатъчна", а във втория съществува риск за здравето на шофьора.

Рекордно високият бал на Model 3 се дължи най-вече на многобройните спомагателни системи и в частност на асистентите за контрол на движението в лентата и автоматично спиране. Във видеото, публикувано от Euro NCAP, се вижда колко бързо и точно сработват датчиците дори на тъмно и в условия на ограничена видимост.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини

  • Летяща Tesla след 5 години?

    Неотдавна един от "поклонниците" на Илон Мъск в Twitter му зададе въпрос, свързан с намерението на Tesla да прави електрически самолети. Мъс ...
    03.07.2019
    7 183
    18