Отидете към основна версия

10 128 22

Нов влекач от IVECO

  • iveco-
  • s-way-
  • stralis-
  • влекач-
  • камион

IVECO представи наследник на Stralis, който бе флагман в гамата на италианския производител през последните 17 години. Новият влекач, наречен S-WAY, е построен на базата на предшественика си, но е по-комфортен, усъвършенстван и икономичен от него.

Новият камион ще може да се поръча с кабина с вътрешна височина 215 см, докато при Stralis максимумът бе 2 метра. Самият пътнически модул има усилен скелет, което го прави по-безопасен.

Благодарение на по-добрата обтекаемост S-WAY харчи 4% по-малко гориво от предшественика си. Новост е бронята, което се ремонтира много по-евтино при леки удари.

S-WAY може да се поръча с камери вместо странични огледала като при Mercedes-Benz Actros. Друго нововъведение - също предлагано първо от Daimler - е отпадналата нужда от планови прегледи. Бордовата електроника сама казва кога камионът трябва да посети сервиз, а собственикът може да научи всичко за техническото състояние онлайн и кои възли и агрегати се нуждаят от обслужване.

В кабината се е появил коренно различен приборен панел и множество ниши за съхранение на вещи. Техниката обаче е останала същата.

S-WAY ще се предлага с 9.0-, 11.0- и 13.0-литрови турбодизели с мощност от 330 до 570 к.с. Влекачът ще бъде достъпен също с 9.0- и 13.0-литрови мотори на природен газ с мощност от 270 до 460 коня.

Скоростните кутии са автоматици Hi-Tronix от ZF. Специално приложение за смартфон с името MYIVECO следи консумацията на гориво и стила на шофиране. Въз основа на събраната информация софтуерът предлага начини за оптимизиране на разходите.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини