Отидете към основна версия

3 345 7

Дигитално управление на гумите

  • nokian-
  • технологии-
  • гуми

Nokian Tyres направи първите стъпки към дигиталното управление на гумите в реално време. Nokian Tyres Intuitu съчетава екипирани със сензори умни гуми с мобилно приложение, което записва данните от гумите, като информира потребителя за важна информация като налягане и температура на гумите.

След като закупите гумите, нужно е единствено да инсталирате приложението и сте готови. Тази система първоначално ще бъде налична за гуми на земеделски селскостопански машини, но Nokian ще разшири дигитализацията за цялата си продуктова гама. Индустриалният интернет (IoT), вече революционизира много индустрии, променяйки процесите по сглобяване на компоненти и отчитането от разстояние на измервателните уреди.

Идеята зад IoT е, че малки независими един от друг сензори, които изразходват малко енергия и могат да бъдат свързани в мрежа, изпращат идентификация и данни от сензорите, които биват записвани. Новата технология Nokian Tyres Intuitu използва въпросните IoT сензори, които са инсталирани в гумите.

Първата версия на сензорите ще изпраща данни за налягането на гумите и тяхната температура, които ще бъдат предавани чрез приложението към мобилното устройство и облачно пространство за съхранение на данните. Системата не изисква никакви модификации върху самия автомобил – само гуми със сензори и мобилно устройство.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини