Отидете към основна версия

2 402 12

Lexus иска да произвежда и самолети

Шефът на Toyota Акио Тойода обяви, че луксозната марка Lexus може да се заеме и с производство на летателни апарати. Според мениджъра компанията, чиято основна цел била "свободата на придвижване", трябвало да предлага превозни средства "за земята, водата и въздуха".

Тойода направи смелото изявление по време на церемонията по пускане на вода на първата серийна яхта на Lexus. Съдът, наречен LY 650, е разработен от международен екип - за дизайна е отговаряло италианското студио Nuvolari Lenard, а производството е поверено на американската корабостроителница Marquis Yachts.

Яхтата с дължина 20 метра е снабдена с двигатели Volvo Penta IPS. LY 650 разполага с комуникационна система LY-Link, която позволява дистанционно управление на осветлението и работата на климатичната инсталация.

Lexus има с кого да сверява часовника си в областта на самолетостроенето. През първото полугодие Honda достави на клиентите си първите 17 самолета. Двумоторните HA-420 бързо станаха най-популярният модел в клас, където до момента доминираха Cessna Citation M2, Eclipse 550 и Embraer Phenom 100.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини