Отидете към основна версия

4 567 45

Samsung и Apple: Война или бизнес?

  • iphone-
  • samsung-
  • oled панели

Въпреки обтегнатите отношения между Applе и Samsung, южнокорейският производител продължава да е водещ доставчик на OLED панели за iPhonе. Всъщност тя върви толкова добре, че Samsung ще изпрати повече бройки от очакваното.

Изглежда, че има силно търсене на новите устройства, тъй като според съобщенията Samsung ще увеличи предлагането на OLED за най-новите iPhone. Според съобщенията, се очаква Samsung да достави до 50 милиона OLED дисплеи за "айфони" през втората половина на тази година.

Samsung доставя 90% от OLED панелите, използвани от iPhonе, включително най-новите модели от серията 11 Pro. LG доставя 7-8 милиона панела за серията iPhonе 11 Pro Max. Интересното е, че първоначалната прогноза за септември беше едва 6,9 милиона, но поради голямото търсене на новите модели от iPhonе 11 Pro, Samsung увеличи доставките с 40%.

Сега се очаква Samsung Display да достави съответно 9,8 милиона бройки и 5 милиона бройки през октомври и ноември. Като добавим и очакваната доставка за месец декември, общият брой на панелите, изпратени до Applе тази година, вероятно би могъл да достигне 50 милиона.

Това е точно обратното на случилото се в началото на тази година, когато слабото търсене на моделите от серията XS доведе до намалени поръчки и оперативна загуба от 478 милиона долара за първото тримесечие. През второто тримесечие Samsung отчете 641 милиона долара печалба (до голяма степен благодарение на възстановяването на $ 683 милиона от Applе за пропуснати продажби).

Повишеното търсене на iPhonе 11 със сигурност работи и в полза на Samsung. Конгломератът ще доведе по-високи приходи и оперативна печалба за своите дисплеи, ако последният флагман на Applе се справи добре. Очаква се всички модели iPhonе от 2020 г. да преминат към OLED, освен за така наречения iPhonе SE 2 (който ще се придържа към LCD).

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини