Отидете към основна версия

48 481 35

Можем ли да караме с масло под минимума?

  • масло-
  • двигател-
  • съвети
Снимки: Shutterstock

Ако при проверка на маслото в двигателя, установите, че то е под минимума, то не бързайте да изпадате в паника. Ако няма видими и силни течове на масло, тогава можете да продължите да карате, докато стигнете до място, откъдето можете да купите масло.

Работата е там, че маслената помпа с всмукателната тръба е разположена много по-ниско от тестовата пръчка. А налягането на маслото по никакъв начин не е свързано с нивото му. Следователно, сухото разграфяване на тестовата пръчка изобщо не означава, че на двигателя ви липсва смазване.

Така че можете да стигнете до сервиза или до магазина, където можете да закупите маслото, което се препоръчва за мотора на вашия автомобил, и просто да го добавите. Основното важно нещо е да не стигате до ситуация, в която индикаторът за налягане на маслото на таблото започне да свети постоянно. В този случай трябва незабавно да приведете колата в покой докато намерите смазочна течност или не установите от къде идват проблемите.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 48 гласа.

Свързани новини

  • Автомобили: На какво вреди WD-40

    WD-40 е изобретен от американеца Норман Ларсен през 50-те години като средство за борба с влагата в самолетите, което всъщност означава съкращението W ...
    01.12.2019
    117 956
    29
  • Защо не трябва да караме на "резерва"

    Отдавна е доказано, че малко количество гориво в резервоара влияе неблагоприятно на горивната помпа. Факт е, че устройството се охлажда само по един н ...
    27.11.2019
    55 803
    45