Отидете към основна версия

12 392 27

Нова технология заменя OLED

  • japan display-
  • екран-
  • технология

Революционните технологии понякога трансформират традиционните устройства, които иначе изглежда невъзможно да се променят. Бъдещите дисплеи могат да придобият коренно нов облик в случай на масово разпространение на технология, предложена от японската компания Japan Display, която разработи прозрачен панел с течни кристали и ново поколение микро-LED екрани.

Мониторът с диагонал 12,3 инча не използва цветни филтри и поляризатори, което позволява да се създаде уникален прозрачен екран. При плътност от 125 dpi мониторът е с резолюция 1 440 x 540 и показва до 4096 цвята. Прозрачността или пропускателната способност на екран, който няма изображение, е 87%.

По-подробна информация ще бъде представена по време на официалната демонстрация на 6 декември на изложението FinTech JAPAN 2019. Масовото производство на такива дисплеи ще започне през 2020 г. Наред с прозрачните монитори ще бъдат демонстрирани и микро-LED дисплеи с повишена яркост и широки ъгли на видимост.

На тези устройства липсват обичайните филтри за подсветка, поляризиране и цветни филтри. Малкият дисплей е с диагонал от 1,6 инча и резолюция 300 на 300. Яркостта обаче беше 3000 cd / m² с ъгли на видимост над 178 °. Експертите смятат, че микро-светодиодите могат да бъдат нов етап в развитието на дисплеите и създаването на следващото поколение монитори, които ще заменят OLED екраните. Технологиите вече са заинтересували Apple.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 27 гласа.

Свързани новини