Отидете към основна версия

20 950 21

Дистанционното на колата не "хваща"? Има решение

  • автомобилен ключ-
  • ключодържател-
  • аларма-
  • централно заключване

Макар и рядко, възникват ситуации, в които се налага колата да бъде отключена от по-далечно разстояние. По една или друга причина обаче сигналът от дистанционното упорито отказва да стигне до приемника дори от десетина метра, но има метод, който позволява увеличаване на обсега му без никакви технически подобрения.

Ако централното заключване на автомобила не реагира колкото и настървено да натискате бутона, просто опрете ключодържателя под брадичката си. Тази "народна" рецепта може да звучи налудничаво, но се оказва, че работи.

Пред The New York Times радиоинженерът Тим Ползар обяснява този феномен с анатомията на човека. Според него течностите в главата са отличен проводник на сигнала. Номерът обаче минава само на открито, където между колата и дистанционното няма препятствия.

Някои изследвания показват, че с опиране на ключодържателя в брадата обсегът му се увеличава с дължината на два автомобила, т.е. около 8-10 метра. Любители, изпробвали метода, пък твърдят, че в техните случаи зоната на покритие на сигнала нараства двойно.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 30 гласа.

Свързани новини