Last news in Fakti

3 Януари, 2024 19:21 3 206 4

Определиха коя е най-добрата аларма за iPhone

  • iphone-
  • apple-
  • аларма

Проучването показва и най-лошите звуци

Доклад на Startle, в който се разглеждат оптималните аларми за събуждане с iPhone, бе споделен в от колегите ни от TechRadar. Според проучването перфектната аларма трябва да има лесна за изпълнение мелодия, доминираща честота около 500 Hz или в тоналност C5 и идеално темпо от 100-120 удара в минута. Тези характеристики улесняват нежното, но ефективно събуждане, като се избягват резките преходи от съня. Люк Кузинс, регионален ръководител по физиология в Nuffield Health, обяснява значението на ретикуларната активираща система (RAS) за регулиране на реакцията на организма към дразнители по време на сън и прехода към събуждане.

Петте най-добри аларми за iPhone, препоръчвани за успокояващо събуждане, включват Sencha, By the Seaside, Uplift, Constellation и Slow Rise. Тези аларми се отличават с леки мелодии и поддържат ниска честота (400 или 500 Hz), което допринася за постепенното събуждане. От друга страна, докладът подчертава най-малко благоприятните аларми на iPhone, като Chimes, Beacon, Radar, Signal и Presto. Тези аларми, характеризиращи се с хаотични изблици на шум и по-високи честоти, е по-вероятно да предизвикат разтърсващо събуждане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ши бъ ни

    3 1 Отговор
    Е вреиии и

    Коментиран от #2

  • 2 Ко речи?

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ши бъ ни":

    Що? Само те ли ги ползват?!?
  • 3 Мъжа на урсула

    7 2 Отговор
    Овцата с ифоня е толко зомбирана че някой трябва да му опредили алармата
    След като от аппле му определиха какво не може да прави и как правилно да го държи
  • 4 Дожн

    0 6 Отговор
    Селчовците как завиждат на Айфон. Ама така е, като има само сърпове и чукове в главите. Те си искат НРБ-то, да им пее Лили Иванова и да живеят в некое панелно гето.