Отидете към основна версия

6 863 32

Технология за доставяне на човек до всяка точка на света за 60 минути

  • транспорт-
  • военни-
  • сащ-
  • секретни разработки

Разработките на военните обикновено се пазят в дълбока тайна и често могат значително да надминат т.нар. цивилни технологии, достъпни за обществеността. Тази теория беше потвърдена за пореден път от пенсионирания генерал-лейтенант на ВВС на САЩ Стивън Куаст, който обяви съществуването на фантастична технология, която позволява транспортиране на човек до всяка точка на света за час.

Изказването на генерала, направено в открита лекция, отваря завесата за бъдещата конфронтация на водещите световни сили, която ще се разгърне в Космоса. Ако информацията за наличието на готови научни разработки се окаже вярна, тогава САЩ в момента са лидер в развитието на свръхзвукови технологии за доставяне на хора навсякъде по света.

По време на лекция в Hillsdale College във Вашингтон, Куаст заяви още, че в момента Съединените щати разполагат с революционни технологии, които могат да направят съществуващите аерокосмически възможности да остареят много бързо. Той също така отбеляза, че подобни технологии вече са на инженерни изпитвателни стендове и позволяват да бъде създадено средство за доставка на човек до всяка точка на Земята за по-малко от час.

Въпреки това, по-подробно за техническата страна на проекта, генералът не каза и дума. След изявлението се появиха спекулации, че американските военни разполагат с орбитален самолет или изтребител, способен да развива хиперзвукови скорости над 20 Маха. Във всеки случай подобни изявления показват началото на технологична надпревара в Космоса, което ще доведе до увеличено финансиране на военно космическите сили във всички страни.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.

Свързани новини