Last news in Fakti

17 Декември, 2019 14:23 6 855 32

Технология за доставяне на човек до всяка точка на света за 60 минути

  • транспорт-
  • военни-
  • сащ-
  • секретни разработки
Технология за доставяне на човек до всяка точка на света за 60 минути - 1

Разработките на военните обикновено се пазят в дълбока тайна и често могат значително да надминат т.нар. цивилни технологии, достъпни за обществеността. Тази теория беше потвърдена за пореден път от пенсионирания генерал-лейтенант на ВВС на САЩ Стивън Куаст, който обяви съществуването на фантастична технология, която позволява транспортиране на човек до всяка точка на света за час.

Изказването на генерала, направено в открита лекция, отваря завесата за бъдещата конфронтация на водещите световни сили, която ще се разгърне в Космоса. Ако информацията за наличието на готови научни разработки се окаже вярна, тогава САЩ в момента са лидер в развитието на свръхзвукови технологии за доставяне на хора навсякъде по света.

По време на лекция в Hillsdale College във Вашингтон, Куаст заяви още, че в момента Съединените щати разполагат с революционни технологии, които могат да направят съществуващите аерокосмически възможности да остареят много бързо. Той също така отбеляза, че подобни технологии вече са на инженерни изпитвателни стендове и позволяват да бъде създадено средство за доставка на човек до всяка точка на Земята за по-малко от час.

Въпреки това, по-подробно за техническата страна на проекта, генералът не каза и дума. След изявлението се появиха спекулации, че американските военни разполагат с орбитален самолет или изтребител, способен да развива хиперзвукови скорости над 20 Маха. Във всеки случай подобни изявления показват началото на технологична надпревара в Космоса, което ще доведе до увеличено финансиране на военно космическите сили във всички страни.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 България ЕС Нато

    26 36 Отговор
    Лелее изведнъж Червеното площадче ще се напълни с Натовска Армия обсадила Кремъл Къде ще го крием Великия вожд Освен в някой чекмедже или в ръкава на Шинел

    Коментиран от #2

  • 2 ГосТ

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "България ЕС Нато":

    😂 ше ви пускат у Адронния колайдер и ше излизате у Кремъл. Опс,ама Колайдера е в Европа 😂 на тия влаковете още са им дизеляци, поне са сменили въглищата, ше ми развиват теории
  • 3 ЯН БИБИЯН

    15 3 Отговор
    А ПРИ МЕН НА ЛУНАТА КОГА БЕ СМЕШНИЦИ
  • 4 бай Астронавт

    27 8 Отговор
    И как ще ги извършват тия полети ? Яхнали ракета ? Краварите до МКС не мога да стигнат !

    Над определено ниво на натоварване (около 4-5 g за повечето хора) човешката кръвоносна система не успява да изпомпва с достатъчна сила кръвта, като кръвното налягане рязко спада до минимални нива.


    При такива натоварвания кръвта буквално се събира „на едно място“ за кратко време. Затова за пилотите са създадени и специални костюми с въздушни джобове, които по време на натоварване се раздуват в определени места и не позволяват на кръвта да се оттича от горните части на тялото (мозъка), което е и причина пилотите да губят съзнание.

    Коментиран от #7

  • 5 схсхсхсх

    16 24 Отговор
    Нищо очудващо няма в това.Говорителят от Бойнг веднъж каза,че САЩ са с десетилетия откъм развитие пред останалия свят,просто в момента държат преднината на ръба и тези технологии се пазят само в случай на конфликт срещу Русия или Китай.Реално погледнато САЩ винаги са били върха на технологиите и развитието,а Русия само чака да изкопира нещо.

    Коментиран от #8, #11

  • 6 Хрониките на Borislav Popov

    15 14 Отговор
    А педя човек лакът ботокс през ден пуска анимацийки и рублерастнята надървят бубите от кеф. А истината е, че орките са 200 г. назад и 100 г. встрани от ФАЩ.

    Коментиран от #13, #19, #24

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 До Очудващ бойнг

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "схсхсхсх":

    Научи се първо да пишеш бе лешпер !

    Коментиран от #12

  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 2 Отговор
    Горкият ЧОВЕК дето ще го ДОСТАВЯТ...
  • 10 Behemoth

    7 1 Отговор
    Туй са извънземни технологии....тях рептилите ги управляват ....
  • 11 дърти жъжци

    14 4 Отговор

    До коментар #5 от "схсхсхсх":

    Да бе -приказки на Шехерезада ! Тате ще ми купи колело ,ама в кризисен момент !
    Приказки под шипковия храст !
    Та и на луната ходили , ама на ужким !
    Няма вече кой един кадърен самолет да им направи , ама ще фъркат за 60 минути !!
  • 12 мразя руските говеда

    8 9 Отговор

    До коментар #8 от "До Очудващ бойнг":

    Ти къде се обаждаш бе неграмотно русоидно говедо ?

    Коментиран от #15

  • 13 ба си пИдираса

    16 6 Отговор

    До коментар #6 от "Хрониките на Borislav Popov":

    То наистина че краварите с 200 години напред - ама в някоя друга вселена ! Тук са закотвени твърдо към земята. Изостават в технологиите дори от Малайзия !
  • 14 редакторчето писар ли го играе

    12 4 Отговор
    кажи бе учен - защо Швейцария повери космическия си телескоп на "Съюз"?
  • 15 мразя тъпунгери и говеда

    9 4 Отговор

    До коментар #12 от "мразя руските говеда":

    №14 е към тебе готин !
  • 16 а бе сороснята

    11 3 Отговор
    Космическият кораб на Илън Мъск “SpaceX” ще отнесе канабис при астронавтите на Международната космическа станция (МКС), съобщи The Sun.????!!!!!!!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    3 5 Отговор
    И Тесла ке отпадне као изпразнен фишек.
  • 19 Стамат

    12 6 Отговор

    До коментар #6 от "Хрониките на Borislav Popov":

    Истината е мнооого далеч от това което пишеш . Краварника пуска фишеци защото отдавна друго не може .Трябват за заблудата че са най развитата държава технологично .Но не са .И Ако вярваш в обратното а ти явно вярваш значи си много повреден. Само помисли какво е казал тъпия генерал.То ще излезе че са пренаписъли физичните закони касаещи човешкото тяло.Дали е така бе .Аааааа

    Коментиран от #25

  • 20 боцмана

    6 3 Отговор
    На колко парчета?
  • 21 Мартин Кръстев

    3 3 Отговор
    Единствената държава която разработва такива космически кораби е Сащ! Руснаците имат най добрите свръхзвукови ракети и най добрите торпеда а и изтребители и танкове.
  • 22 Ха ха

    6 3 Отговор
    Затова кравите ползват руските ракети до космоса надеждно а техните у холивуд

    Коментиран от #32

  • 23 Атила

    4 5 Отговор
    Затова ли че имат такава технология, разчитат на руснаците да им изпращат астронавтите до МКС, плащайки им по 80млн.$ за човек. Това е поредната им измишльотина за да искат повече пари за Пентагона.. А що се отнася до хиперзвуковите технологии, то Китай и Русия са доста пред тях...
  • 24 НАТО ВЕЦ

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хрониките на Borislav Popov":

    Хроникьорчето, ай да ма светнеш, как някой, дето съществува от 200 години може да е 200 години по-напред от друг, дето съществува баре 600 години?!
  • 25 схсхсхсх

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "Стамат":

    САЩ не само,че са най-технологичната страна,ами са и най-иновативната,която е допринесла най-много за развитието на света.Ако отричаш това,значи не само,че си повреден както казваш ти,ами направо си грешна и неука невежа ! Русия от друга страна не е технологична страна и не спомага с абсолютно нищо,ама нищо за развитието на света.

    Коментиран от #26

  • 26 Ами

    0 4 Отговор

    До коментар #25 от "схсхсхсх":

    Поправка Азия киното обаче е друго нещо. Та гледам 1н янки азиатски филм генерал пак изнудване та свил хапове на болни. Азия веднага намира как са направени билки и прочие та филма да е интересно стил САЩ. Почват преговори стрелби хапове се намират и оня с билките далеч е технология на хиляди години ама хапове са бели и в болница умират хора как са го правили без аспирин горкият азиатец.

    Коментиран от #27

  • 27 Невежа

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ами":

    А на бас, че и ти не разбра, какво си написал .... ???????
  • 28 Snail

    0 2 Отговор
    И ще обеднеем още повече. Света е полудял. Ще унищожат Земята за пари! И ще си ги заврат накрая ...
  • 29 1122

    3 3 Отговор
    Правилно казват,че за 60 минути ще изпращат един човек,защото самолетите им не издържат във въздуха по вече от час,просто падат.

    Коментиран от #30

  • 30 5454

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "1122":

    Къци,ти ли си ?
  • 31 Тесларов Николай

    1 1 Отговор
    Технологията не е нова, проблема е че не могат да определт точката на доставяне :)
  • 32 От ЮАР

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ха ха":

    Знаем, знаем, уникалните Руски ракетни двигатели, произвеждани в Русия по лиценз на Pratt Whitney. Нямали били Американците двигатели. Доскоро, най-голямата ракета в историята беше Сатурн-5 с тегло при старта от 3600 тона. Втора беше ансамбълът на Совалката Спейс Шатъл - 2400 тона. Трети бяха Фалкон Хеви на Маск от около 1000 тона. Сега, на първо място е Старшип на Маск, който след третото и успешно излитане (влезе в орбита) е ансамбъл от 8000 тона с 33 перфектно работещи двигатели на първата степен. Америка е лидерЪТ в космоса.