Отидете към основна версия

3 010 14

Кабриолетът, с най-бързо сгъващ се таван

  • aton martin-
  • vantage-
  • кабриолет

Семейството Aston Martin Vantage се състои от две модификации - купе и роудстър. Версията със сгъваем мек таван е само с 60 килограма по-тежка от купето и е оборудвана с най-бързия сгъваем механизъм в света: покривът се сгъва за 6.7 секунди и се разгъва за 6.8 секунди.

Външно, Aston Martin Vantage Roadster е идентичен с купето и е оборудван със същия 4.0-литров турбо осмак, развиващ 510 конски сили и 685 Nm въртящ момент. Осемстепенният автомат ZF, изместен към задната ос, остава непроменен. В същото време роудстърът има собствени настройки на амортисьорите и стабилизационни системи.

Най-любопитното е, че Vantage Roadster разполага с ултра бърз Z-образен сгъваем покривен механизъм. Както вече стана ясно електрическото задвижване позволява да се свали мекия таван за 6.7 секунди и да се разгъне за 6,8 секунди. Трансформацията е възможна при скорост до 50 километра в час.

За сравнение ще кажем, че на Aston Martin DB11 Volante и DBS Superleggera Volante, покривът се сгъва за 14 секунди и се разгъва за 16 секунди, а на новия роудстър Chevrolet Corvette Stingray за 16 секунди. Само Ford Mustang кабриолет е близо до върховото постижение на Vantage Roadster, извършвайки операцията за седем секунди.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини