Отидете към основна версия

5 006 184

Еколози спряха строителството на завода на Tesla в Германия

  • tesla-
  • завод-
  • фабрика-
  • гигафабрика-
  • германия

Немски съд нареди на Tesla да преустанови незабавно строителството на първата европейска фабрика на компанията край Берлин след жалба от местната екологична организация Gruene Liga Brandenburg ("Зелена лига на Бранденбург"), съобщава The Guardian. Еколозите са протестирали срещу сечта на дървета и са обявили американския производител за заплаха за природата.

Преди постановлението на Административния съд в Бернил и Бранденбург строителите са успели да изсекат част от гората в парцела с площ 92 хектара, където ще бъде европейската Гигафабрика. Компанията е имала нужда от още три дни, за да разчисти напълно терена.

Парадоксалното е, че Tesla все още няма разрешително за строителство, но някак си се е сдобила с такова за сеч. Компанията е пристъпила към извършването на подготвителните работи на свой риск.

Миналата седмица стана ясно, че Tesla е възобновила производството на Model 3 в завода си в Китай въпреки епидемията от коронавирус и молбите на местните власти. От миналия юли досега акциите на компанията на Илон Мъск са поскъпнали с 340%.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.

Свързани новини