Отидете към основна версия

8 040 17

Автомобилът на Sony вече се движи по пътищата

  • sony-
  • електромобил

Sony публикува видео на електрическия си автомобил Vision-S, движещ се по пътищата на австрийския град Грац. Иновацията все още е със статут на концепция и според уверенията на японската корпорация все още не се планира серийна версия.

Представители на Sony обясниха, че корпорацията няма планове за производство на автомобили, а шоукарът демонстрира само "обещаващи технологии". По-специално става дума за автопилот с 33 сензора, 360 Reality Audio система със съраунд звук и високоговорители, вградени в седалките.

Електрическият автомобил е базиран на платформата на австрийската компания Magna Steyr и е оборудван с чифт електродвигатели със системна мощност от 268 конски сили. От 0 до 100 километра в час Vision-S ускорява за 4,8 секунди.

Максималната скорост е 240 километра в час. Електромобилът беше доставен в Грац, така че Magna Steyr да подготви колата за пътни изпитания. По-сериозните тестове тепърва предстоят.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.

Свързани новини

  • Водещи филми бяха отложени

    От Sony обявиха, че отлагат някои от водещите си заглавия за лятото, съобщи Movie Web. В момента кината в САЩ са или затворени или с ограничена пос ...
    05.04.2020
    2 054
    1