Отидете към основна версия

3 196 4

"Хоум офис": Спазвайте правилна стойка на стола

  • хоум офис-
  • работа от вкъщи-
  • стол-
  • позиция
Снимка: Shutterstock

В условията на коронавирус пандемията и въведеното от държавата извънредно положение, много хора са принудени да работят от вкъщи. Не всички обаче имат подходящите условия за това.

За да няма негативни ефекти за здравето ви от особено важно значение е столът, на който седите докато работите да е правилно настроен. По-конкретно той трябва да е съобразен с пропорциите на работещия.

Височината му трябва да е такава, че работещият да стъпва нормално с краката си на пода. Ако нямате от т.нар. офис столове в къщи, трябва да се избере такъв, който позволява гърбът на работещия да прилепва сравнително плътно към облегалката.

Тялото не трябва да се смъква напред, а работният плот, на който се работи е необходимо да е на такава височина, че мониторът на компютъра да е на нивото на очите. Не е добре да се работи в легнало положение или на масичката в хола.

Ако няма бюро, то използвайте масата за хранене. Хубаво е столът да има подлакътници, които да повдигат раменете нагоре и е много важно да не седите повече от час. На всеки 60 минути е добре да се прави кратка пауза, която да е свързана с разходка в къщи.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини