Отидете към основна версия

2 623 3

И КамАЗ започва да шие антиепидемични костюми

  • камаз-
  • антиепидемични костюми-
  • коронавирус

Ръководството на КамАЗ разглежда възможността за производство на медицински маски и облекла. Това съобщи агенция ТАСС, позовавайки се на представител на компанията. Защитното облекло ще предназначено предимно за лекари и медицински персонал от завода, защото здравните работници са изправени пред проблем: те нямат антиепидемични костюми и е трудно да лекуват хората без да се заразят.

В момента срокът за доставка на лични предпазни средства достига 2.5 месеца. Точно поради тази причина от завода са решили сами да си осигурят нужните предпазни облекла. Решението, което се разглежда от ръководството на КамАЗ, е свързано с работилницата, в която се шие меката тапицерия за камионите и автобусите.

Именно тя ще бъде преобразувана за производство на антиепидемични костюми. Първоначално се предвижда производство на 3-4 хиляди антиепидемични костюма за еднократна употреба, всеки от които може да се използва само за няколко часа, след което трябва да се изхвърли. Що се отнася до производството на камиони, то беше спряно в съответствие с указ на президента до 3 април.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.

Свързани новини