Отидете към основна версия

24 334 103

Три причини да изберете Android пред бюджетния iPhone SE

  • apple-
  • iphone se-
  • android-
  • samsung-
  • galaxy a51

Apple пусна новия бюджетен iPhone SE, който изглежда като iPhone 8, но е оборудван с подобрени компоненти, като отново предоставя на потенциалните клиенти достъпна алтернатива на своите премиум модели. Това предаде Softpedia.

За мнозина това е доста добра новина, тъй като могат да се сдобият с 4.7-инчов iPhone срещу 399 долара - нещо, което феновете на компанията искаха от много време.

Въпреки това, комбинацията на стар дизайн с нови компоненти, както и някои не чак толкова нови функции, е донякъде спорно. Именно заради това, от Softpedia обсъждат следните три причини, които трябва да ви убедят поне да проверите света на Android, преди да поръчате новия iPhone SE.

Остарял дизайн

На първо място, iPhone SE се отличава с "old-school" дизайн във време, в което Apple се стреми агресивно към модерния облик на своите смартфони. Бюджетното устройство изглежда точно като iPhone 8, който бе пуснат през 2017-а. Освен това, iPhone SE разполага с преден home бутон с вграден сензор за пръстов отпечатък.

От друга страна, има Android смартфони за 400 долара, които идват с по-изящен външен вид, а някои дори разполагат със сензори за пръстови отпечатъци, които са вградени в екрана, както и по-тънки безели.

В интерес на истината, новият iPhone SE има дори почти идентичен външен вид с iPhone 6, който излезе през 2014-а. С други думи, тазгодишният бюджетен смартфон на Apple използва дизайн на 6 години.

По-добро съотношение качество-цена в света на Android

Докато някои са готови да закупят iPhone SE 2020, само защото „това е iPhone“, бързият поглед към света на Android показва, че има много опции, които осигуряват по-добро съотношение качество-цена.

Пример за това е Samsung Galaxy A51, който струва около 350 долара и разполага с 6.5-инчов Super AMOLED дисплей, 4GB RAM, порт за microSD карта и четворна камера. Освен това, моделът вече се предлага и с 5G опция с повече RAM.

Samsung Galaxy A51 доставя и много други функции, включително вграден под екрана сензор за пръстови отпечатъци, Bluetooth 5.0 и дори жак за слушалки - всичко това за по-малко пари.

Функции от ново поколение

Докато iPhone SE е оборудван с хардуер от ново поколение, включително новия чип на Apple, има няколко устройства на Android на същата цена, предлагащи функции, които обикновено бихте очаквали при по-премиум моделите.

Живото доказателство отново е Galaxy A51. Смартофнът е оборудван с четворна камера на гърба, докато iPhone SE разполага само с една камера. Вече споменахме и интегрирания сензор за пръстови отпечатъци.

Освен това, при Galaxy A51 получавате и екстри като бързо зареждане и батерия с капацитет 4000 mAh.

Все пак, закупуването на нов смартфон не трябва да се свежда само до „това е iPhone“ или „това е Samsung“. Преди да похарчите пари за нов телефон трябва първо да проверите какво той предлага и какви други възможности има на пазара.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 71 гласа.

Свързани новини