17 Април, 2020 11:33 5 368

А1 стартира предварителни поръчки на iPhone SE

  • а1-
  • iphone se-
  • esim

Най-достъпният iPhone досега ще бъде наличен в търговската мрежа на компанията през май

А1 стартира предварителни поръчки на iPhone SE - 1

А1 започна предварителните поръчки на новия iPhоne SE 64 GB. Моделът може да бъде заявен от онлайн магазина на компанията, а доставките се очаква да започнат в началото на месец май. Новият iPhоne SE е най-достъпният смaртфон на марката и запазва дизайна на iPhоne 8, но предлага модерен хардуер и всички функции, от които потребителите се нуждаят.

iPhоne SE има 4,7-инчов Retina HD дисплей, а под него е поставен добре познатият бутон за началния екран, който служи и като сензор за пръстов отпечатък. Смaртфонът разполага с технология True Tone, която позволява на дисплея да наглася баланса на белия цвят според светлинните условия около устройството. Освен това поддържа Dolby Vision и HDR10.

Корпусът на iPhоne SE е от алуминий и подсилено стъкло. Устройството има рейтинг за прахо- и водоустойчивост IP67. Той е снабден с процесора A13 Bionic, който се използва и в серията iPhоne 11. Той разполага и с 8-ядрен невронен модул, който може да извършва до 5 трилиона операции в секунда. iPhоne SE използва два чипа и контролер за обработка на данни. С помощта на алгоритми, смaртфонът се адаптира към навиците на притежателя и предлага по-бърз достъп до любими приложения.

iPhоne SE поддържа безжично презареждане чрез стандарта Qi, а функцията за бързо зареждане позволява достигане на 50% капацитет на батерията за около 30 минути. Смaртфонът е съвместим и с новия стандарт Wi-Fi 6. Моделът има един слот за SIM карта, но реално може да се използва с два номера, тъй като поддържа eSIM карта, която в момента се предлага в България само от А1.

Според Apple, моделът iPhоne SE е снабден с най-добрата единична камера, използвана някога в iPhоne. Тя е 12МР с широкоъгълен обектив. Камерата разполага с множество режими на рaбота и използва изкуствен интелект за подобряване на качеството на изображенията. С нея може да се прави запис на клипове с 4K резолюция и 60 кадъра в секунда. iPhоne SE използва iOS 13, която е и актуалната операционна система за мобилни устройства на компанията.

А1 стартира предварителни поръчки на iPhone SE

iPhоne SE ще се предлага с 64 GB памет и в три цвята – черно, бяло и (PRODUCT)RED. Цените му започват от 29,99 лева на месец с план А1 ONE Unlimited 5XL.

А1 стартира предварителни поръчки на iPhone SE

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални yслуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани yслуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни yслуги, собствена плaтформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на близо 5 милиона клиенти. През 2019 г. A1 България отчита приходи от 486,2 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 179,4 млн. евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 25 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония (А1) и Сърбия (Vip mobile). Приходите на A1 Group за 2019 година са 4,57 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,56 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни yслуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.