Отидете към основна версия

7 355 9

Ново 20: Премиум тротинетки

  • ел. тротинетка-
  • ducatti

Марката Ducati навлиза на пазара на електрическите тротинетки с първия модел, позициониран в новия сегмент премиум. Италианската компания реши да влезе в този нов за нея сектор и да продава сгъваеми електрически скутери, но позиционирани над конвенционалните. Линията ще се нарича Ducati Urban e-Mobility.

В същото време обаче Ducati няма сами да правят тротинетките. Те са сключили договор за партньорство с фирмата MT Distribution, която ще ги прави за италианците. Още през тази година се очаква да се появят няколко от новите версии, като сред тях ще има не само градски версии, но и офроуд варианти.

Към момента има информация само за два модела. Ducati Scrambler Cross-E ще получи дебели гуми, 375 ватчасова батерия и 500-ватов мотор (0,68 к.с.). Италианците твърдят, че батерията трябва да е достатъчна за 30-35 км. Освен това скутерът ще получи дискови спирачки и фар.

Вторият модел, наречен Pro II, ще бъде малко по-опростен и ще може да измине 25-30 километра с едно зареждане. Колко ще струват новите електрически тротинетки, все още не е съобщено. Официалното им представяне ще се проведе в края на юни, като цените ще станат ясни тогава.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.

Свързани новини