Отидете към основна версия

12 152 67

Българските МиГ-29 били непродаваеми

  • миг-29-
  • изтребител

Много собственици на МиГ-29 се опитват безуспешно да продадат руските изтребители, за да закупят нови, но не могат да им намерят купувачи, пише украинското издание Defense Express. Публикацията е посветена на плановете на България да се отърве от няколко от 14-те си самолета (всъщност са 15), които трябва да бъдат заменени от F-16V Fighting Falcon.

"Продажбата на МиГ-29 не е проста задача. В края на 2003 г. Полша купи от Германия 22 такива изтребителя на символичната цена от €1 всеки, но после трябваше да похарчи около €43 млн. за модернизацията им. Унгария също се опитва продаде своите "мигове" вече много години, но без успех", разказва статията.

През януари американското сп. The National Interest пусна материал за МиГ-29. Според изданието многобройните неудачи в различни конфликти са създали "ужасна репутация" на първия съветски изтребител от четвърто поколение. През февруари 2019 г. директорът на Федералната служба по военнотехническо сътрудничество (ФСВТС) Дмитрий Шугаев съобщи, че Индия е поискала от Русия да осигури "по-висока надеждност" на изтребителите МиГ-29К и МиГ-29КУБ.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 22 гласа.

Свързани новини