Отидете към основна версия

3 953 7

Катер в стила на Lamborghini Sián

  • lamborghini-
  • the italian sea group-
  • tecnomar-
  • sian-
  • катер

Италианският производител на суперколи Lamborghini и корабостроителният конгломерат The Italian Sea Group представиха високоскоростен катер, вдъхновен от първия сериен хибрид от Сант' Агата Болоньезе Sián. Съдът, разработен със съвместни усилия от корабостроителницата Tecnomar и студиото Centro Stile Lamborghini, е кръстен с простичкото "63".

Почти 20-метровият катер е наследил от Sián характерния клиновиден профил и Y-образните фарове в носовата част на корпуса. Сходство в стила се забелязва и в оформлението на кърмата и кокпита.

Също като при Sián в конструкцията на Tecnomar 63 са използвани въглеродни нишки. Материалът за изработката на корпуса и рубката е разработен от военноморски инженери, специализирани в областта на хидродинамиката.

Водоплаващото Lambo е оборудвано с два 24-литрови двигателя MAN V12-2000 с мощност от 2 000 к.с. сили всеки. Катерът развива максимална скорост до 60 възела или 111 км/ч, което го прави най-бързия модел в гамата на Tecnomar. Тиражът ще бъде свръхограничен, но точни числа не се споменават.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини