Отидете към основна версия

11 357 24

Samsung също може да спре да продава смартфоните си със зарядно

  • samsung-
  • apple-
  • зарядно

Ако подобен подход бъде приет, очаквайте той да влезе в сила с дебюта на Galaxy S21

Снимка: Shutterstock

Според информация, която се появи преди няколко седмици и изненада технологичния свят, Apple е на път да създаде нов тренд, като не включи някои от обичайните аксесоари в кутията на предстоящия iPhone 12, включително захранващ адаптер, за да задържи цената на смартфона по-ниска. Изглежда, че сега Samsung също разглежда подобна стратегия за бъдещите си флагшип телефони. Това предаде Softpedia.

Макар решението на Apple да изглежда изненадващо на пръв поглед, в крайна сметка може да има известна логика зад него. Преобладаващата част от бъдещите собственици на iPhone 12 най-вероятно вече са част от екосистемата на компанията и притежават зарядно устройство, съвместимо с новите модели. Останалите пък имат възможността да го закупят отделно срещу 29 долара.

Явно обаче Samsung също одобрява тази стратегия и сега обмисля подобен подход за бъдещите си топ модели. Доклад на южнокорейски медии разкрива, че компанията проучва въпроса, без да прибързва с взимането на решение дали да премахне захранващия адаптер от кутията на новите си смартфони.

Според информацията, Samsung изследва тази изненадваща промяна по същата причина като Apple. Подобна стъпка би направила южнокорейските смартфони по-достъпни, като технологичния гигант вероятно се надява, че повечето хора все пак вече притежават зарядно устройство.

В сравнение с Apple, чиито iPhone използват собствения си Lightning конектор, моделната гама на Samsung почти изцяло използва порта USB Type-C за зареждане и пренос на данни. За разлика от Lightning, Type-C е по-широко използван конектор, така че технически собствениците на новите „Самсунги“ ще могат да презареждат смартфоните си, използвайки захранващ адаптер от други устройства.

Добрата новина е, че предстоящият флагшип Samsung Galaxy Note20 няма да бъде доставен без зарядно в кутията. Ако подобен подход бъде приет, очаквайте той да влезе в сила с дебюта на Galaxy S21 през пролетта на следващата година.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 18 гласа.

Свързани новини