Last news in Fakti

12 Юли, 2020 11:30 11 344 24

Samsung също може да спре да продава смартфоните си със зарядно

  • samsung-
  • apple-
  • зарядно

Ако подобен подход бъде приет, очаквайте той да влезе в сила с дебюта на Galaxy S21

Samsung също може да спре да продава смартфоните си със зарядно - 1
Снимка: Shutterstock

Според информация, която се появи преди няколко седмици и изненада технологичния свят, Apple е на път да създаде нов тренд, като не включи някои от обичайните аксесоари в кутията на предстоящия iPhone 12, включително захранващ адаптер, за да задържи цената на смартфона по-ниска. Изглежда, че сега Samsung също разглежда подобна стратегия за бъдещите си флагшип телефони. Това предаде Softpedia.

Макар решението на Apple да изглежда изненадващо на пръв поглед, в крайна сметка може да има известна логика зад него. Преобладаващата част от бъдещите собственици на iPhone 12 най-вероятно вече са част от екосистемата на компанията и притежават зарядно устройство, съвместимо с новите модели. Останалите пък имат възможността да го закупят отделно срещу 29 долара.

Явно обаче Samsung също одобрява тази стратегия и сега обмисля подобен подход за бъдещите си топ модели. Доклад на южнокорейски медии разкрива, че компанията проучва въпроса, без да прибързва с взимането на решение дали да премахне захранващия адаптер от кутията на новите си смартфони.

Според информацията, Samsung изследва тази изненадваща промяна по същата причина като Apple. Подобна стъпка би направила южнокорейските смартфони по-достъпни, като технологичния гигант вероятно се надява, че повечето хора все пак вече притежават зарядно устройство.

В сравнение с Apple, чиито iPhone използват собствения си Lightning конектор, моделната гама на Samsung почти изцяло използва порта USB Type-C за зареждане и пренос на данни. За разлика от Lightning, Type-C е по-широко използван конектор, така че технически собствениците на новите „Самсунги“ ще могат да презареждат смартфоните си, използвайки захранващ адаптер от други устройства.

Добрата новина е, че предстоящият флагшип Samsung Galaxy Note20 няма да бъде доставен без зарядно в кутията. Ако подобен подход бъде приет, очаквайте той да влезе в сила с дебюта на Galaxy S21 през пролетта на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    132 1 Отговор
    Накрая само кутията и ходи да си търсиш телефон 😁

    Коментиран от #3, #5, #8

  • 2 Зрънчо

    60 6 Отговор
    От Илон Мъск се учат на тия номера !
  • 3 габровец от варна

    42 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ами то натам отива работата..Батерия поне да слагат,щото се предполага че ако имаш предния модел има още хляб в нея.
  • 4 Йосарян

    41 1 Отговор
    Не си гъзар, ако нямаш зарядно! Мухахахха
  • 5 гост

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    iPhone 12 най-вероятно ще бъде само с безжично зареждане , както и само с безжични слушалки , които между другото струват 250 долара , колкото повечето смартфони на другите фирми ! Така че и зарядното , дето ще е стотина долара и слушалките се продават отделно и можеш да си избереш откъде да си ги купиш !! Ако вече не ги притежаваш , щото от предните модели са съвместими !! Все пак 350 долара са достатъчна сума , за да я включват задължително в цената на телефона !
  • 6 Хаха

    18 4 Отговор
    Хаха, тези от самХунг да не видят или чуят нещо🤣🤣🤣🤣
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лост

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ще го продават с манивела. Преди години Моторола бяха направили модел с нещо, като манивела, но ме го пуснаха масово. Интередно изобретение, ако око няма ток или се загубиш в гората и ти падне батерията.
  • 9 Най добре ще е

    28 1 Отговор
    да започнат да продават телефоните си със сменяеми батерии. Тарикати.

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    6 15 Отговор

    До коментар #9 от "Най добре ще е":

    Има външни батерии за тая работа !! При това безжични , които с телефон с безжично зареждане са просто приказка !! Да не говорим , че има силиконови калъфи специално за айфон с вградена допълнителна батерия , при това два пъти по-голяма от оригиналната , с нея става три !!
  • 11 Отворко

    32 2 Отговор
    Е стига де.Започнахте да се унасяте-махнахте копчетата,сега махнете и зарядното...Отгоре на всичско ги направихте егати и тухлите...Не се трае вече.
  • 12 Blackthorn

    38 2 Отговор
    Точно такава цигания би ме отказала от дадена марка!

    Коментиран от #15

  • 13 Факт

    36 5 Отговор
    Все повече виждам че Xiaomi са номер !

    Коментиран от #14

  • 14 гост

    16 3 Отговор

    До коментар #13 от "Факт":

    Ми 9 . много добри камери, красив и не е кой знае каква тухла.А за цената.няма място за сравнение.
  • 15 чалма тв

    23 0 Отговор

    До коментар #12 от "Blackthorn":

    тези ще се цакат кой по по най, днеска без зарядното ,утре без корпус, а друг ден в насипно състояние, особено ще го харесат в шекер махала, там всеки втори е програмист или мериджейн...
  • 16 ле ле

    17 4 Отговор
    а може ли да платя за нов модел който ще излезе след 5 години..защото премиера Пойко и Каракачанов платили за едни самолети на чертеж и чак след няколко години ще имаме ,обещаха..то и КТБ обещаха яки лихви ама после Пуевски и Дуган прибраха едни пари..лоши кредити..
  • 17 Ха ха ха ха ха ха

    13 1 Отговор
    Мъ разбиръсЪ !
    Ние и друго не сме очаквали.
    Поредният картелен изстрел и два заека в торбата.
    🖕за айфон и 🖕за самсунг !
    Да живеят китайските производители.
  • 18 xiaomi

    8 2 Отговор
    Само Xiaomi
  • 19 Ганьо Балкански

    18 2 Отговор
    Сега ако има здравомислещи ще спрат да им купуват боклуците.
    П.С. 2500лв за телефон и нямаш зарядно??
    Надули цената изкуствено и уж да ти е по - евтино после даваш 60лв за зарядно.
    То по принцип индивид склонен да даде над 700- 800лв за GSM е природно тъп .

    Коментиран от #20

  • 20 Този

    3 12 Отговор

    До коментар #19 от "Ганьо Балкански":

    Ганьо, Ганьоо , не всички като теб бачкаме на минимална
  • 21 Xiaomi

    2 0 Отговор
    Соломон и Гергана Паси предложиха еднакви зарядни през 2008-ма тъкмо по тази причина. През 2015-та си купик moto g3 и дойде без зарядно. 2020-та е - йепъл и самсунг се усетиха, че може?
  • 22 1000

    1 2 Отговор
    Аз ползвам USB зарядно, замо когато пътувам. Вкъщи използвам или безконтактно или само кабел до контакта, където има USB.
  • 23 Име

    0 0 Отговор
    Кучето лае а личните следват
  • 24 незнайко

    0 1 Отговор
    Като унифицират всички телефони с една и съща букса защо да продават зарядни с всеки телефон ? Тричленно семейство трябва ли да има 3 ЗАРЯДНИ ??? НЕ !!!