Отидете към основна версия

9 106 15

Верижен удар с 92 км/ч и товар на покрива (ВИДЕО)

  • dynamic test center ag-
  • краш тест

Частната швейцарска компания Dynamic Test Center AG, специализирана в нестандартни краш тестове със скорости далеч над нормативите на Euro NCAP, проведе пореден експеримент с три масови модела отпреди 15-20 години, каквито изобилстват по родните пътища. В изпитанието участват Renault Twingo и Citroen Xsara, в които с 92.4 км/ч се блъска натоварен с листове шперплат Opel Agila.

Целта на краш теста е да се установи какво се случва при верижна катастрофа с висока скорост и недобре укрепен товар на покрива. Ударът е със 100-процентово покритие и както може да се предположи, резултатите са доста плашещи.

Въздушната възглавница на малкия Opel изобщо не се отваря, а плоскостите, превозвани върху багажника на покрива, политат към "ситроена" с 90 км/ч. Задницата на "реното" е силно деформирана, но еърбегът и сайдбегът сработва. Намиращата се най-отпред Xsara е засегната най-слабо, а предните еърбегове се отварят.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.

Свързани новини

  • Стар FIAT срещу полицейско BMW (ВИДЕО)

    Краш тест на частната швейцарска компания Dynamic Test Center AG (DTC) демонстрира нагледно еволюцията на автомобилните системи за пасивна и активна б ...
    22.07.2020
    7 766
    20
  • Краш тест с 200 км/ч

    Стандартните изпитания на безопасността на автомобилите са колкото стряскащи, толкова и зрелищни, въпреки че обикновено се симулират удари с относител ...
    10.08.2015
    20 419
    27