Отидете към основна версия

15 688 10

Каравана от самолетен двигател (ВИДЕО)

  • vc10 caravan pod-
  • vickers-
  • vc10-
  • каравана-
  • самолет-
  • двигател

Британец превърна гондола от бракуван реактивен двигател от самолет в каравана, с която да пътешества с жена си и двамата си сина. Трансформацията е отнела 1 000 часа работа.

Стийв Джоунс от Ланкашър решил да използва знанията и уменията си от времената, в които работил като авиационен техник в Кралските ВВС. Имал и 10-годишен опит с ремонтите на кемпери и каравани, макар и само като хоби.

През 2013 г. Джоунс разбрал от приятел, че военновъздушните сили планират да бракуват четиримоторен Vickers VC10. Успял да купи един от двигателите на самолета чак 6 години по-късно.

Стийв кръстил творението си VC10 Caravan Pod в чест на донора. Караваната е дълга около 4 метра, има две врати две врати и капандура на покрива, а преоборудването на излязло около £4 000 (€4 392).

След като изтърбушил гондолата, Джоунс я монтирал на старо ремарке, изрязал врата и прозорци и изградил под. Заради кръглото сечение най-сложната част от изработката се оказала вътрешната обшивка.

VC10 Caravan Pod разполага с малък камбуз с два котлона и шкафове. Двете диванчета и масата се трансформират в спалня, а облегалките им се повдигат и образуват две койки.

След появата на уникалната каравана в британско телевизионно шоу Джоунс получил оферта за £25 000 (€27 448). Британецът обаче категоричен, че няма да продава своя VC10 Caravan Pod поне още няколко години.

Заради пандемията от коронавирус Стийв все още не е имал възможност да изпробва караваната. Ентусиастът обаче планира да потегли на пътешествие със семейството си до края на годината.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 22 гласа.

Свързани новини