Отидете към основна версия

5 564 11

Toyota намери решение за неравномерна работа на двигателя при GT86

  • toyota-
  • gt86

Както вече ви информирахме, клиенти, закупили двата нови спортно ориентирани автомобила Toyota GT86 и Subaru BRZ, започнаха да съобщават за оплаквания, свързани с неравномерна работа на празен ход и с гаснене на двигателя. Ето и официалната реакция на Toyota и респективно на вносителя у нас Toyota Balkans Ltd за намиране на адекватно решение на проблема.

 
Според компанията производител проблемът е свързан с управлението на променливото газоразпределение (VVT). При определени комбинации на VVT-актуатора (възбудителя) и масления клапан (Oil Control Valves, OCV) е възможна неравномерна работа на празен ход, светване на индикатора за неизправност и в редки случаи изгасване на двигателя. Това състояние се причинява от комбинация от нормални механични променливи величини, които управляващия компютър следи постоянно. Проблемът не засяга всички автомобили от модела и неговите клонинги.
 
От август 2012 г. необходимите превантивни мерки вече са приложени в производството на двигателите. В същото време ако клиенти с вече доставени автомобили се сблъскат с проблема, е необходимо да се свържат с дилър на Toyota за преглед на автомобила. При необходимост дилърът гаранционно и безплатно ще замени следните части: VVT актуатор и маслен клапан (OCV), като през това време Toyota ще предостави на клиента безплатен заместващ автомобил. На този етап няма сведения за засегнати автомобили в България.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини