Отидете към основна версия

3 811 21

General Motors и Honda сформират алианс

  • general motors-
  • honda-
  • алианс-
  • сащ

Автомобилните производители са се споразумели за стратегическо сътрудничество в Северна Америка

Японската компания Honda и американският концерн General Motors са сключили споразумение за стратегическо сътрудничество. Страните са се договорили да създадат съюз в Северна Америка, което предполага взаимно използване на платформи, както за автомобили с конвенционални двигатели с вътрешно горене, така и за електрически превозни средства. Двете компании ще имат и съвместни модели.

General Motors заяви в официално изявление, че алиансът ще помогне на двете компании да ускорят инвестициите в бъдещи иновации в мобилността, като освободят допълнителни ресурси. По този начин меморандумът за разбирателство, подписан на 3 септември, разширява и укрепва сътрудничеството на страните, което стана известно тази пролет.

Тогава беше съобщено, че Honda възнамерява да пусне два електрически автомобила, базирани на глобалната платформа за електрически превозни средства на GM, и също така да използва батерии Ultium.

Споразумението има и други цели, по-специално сътрудничество в областта на обществените поръчки, научноизследователска и развойна дейност, както и в създаването на услуги за автомобили - от усъвършенствани системи за помощ на водача до мултимедийни системи.

Съвместните проекти ще бъдат наблюдавани от комисия, която ще включва мениджъри на General Motors и Honda. Пълното сътрудничество ще започне през 2021 година. Това далеч не е първият опит в съвместната работа на General Motors и Honda. Например японската страна инвестира в проекта за круизна автоматизация за разработване на автономни превозни средства, който е собственост на GM.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини