Отидете към основна версия

8 780 9

Умните гуми на Nokian са вече налични

  • nokian-
  • умни гуми

Цифровата трансформация на тежкотоварните гуми променя всекидневното шофиране, а също и управлението на автопарка

Nokian Tyres представи интелигентните гуми Intuitu по време на изложението Agritechnica в Хановер, миналия ноември. Сега Intuitu ще се предлага за избрани гуми за трактори, селскостопански и строителни машини, а продажбите започват от Финландия.

В настоящата си фаза, Nokian Tyres Intuitu се състои от екипирани със сензори умни гуми и мобилно приложение. Всичко, което е нужно да направите, за да започнете, е да имате умните гуми и да изтеглите приложението. Умните гуми се регистрират в приложението Intuitu, което показва положението на гумата и налягането, както и данните за темепературата на всички превозни средства с умни гуми.

В приложението, собственикът на автопарка може да покани толкова шофьори и автомобили, колкото е нужно. Това означава, че шофьорът може да бъде в течение и да получава предупреждения за използваното в момента превозно средство, докато управителят на автопарка може да следи голямата картина и да извлече максимума от гумите и машините.

Също така, производителите на селскостопански и строителни машини могат да се възползват от умното “plug & play” решение и повишената ангажираност на клиентите, която то носи. Още повече, регистрацията в Intuitu удължава гаранцията на гумите.

Продажбите на умните гуми Nokian Tyres Intuitu започват постепенно, първо във Финландия с четирите им водещи гуми за трактор - Nokian Ground King, Nokian TRI 2, Nokian Hakkapeliitta TRI и Nokian Tractor King. Фабриката ще започне да изпълнява поръчки през септември, а по това време и приложението Intuitu ще бъде налично за теглене.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.

Свързани новини