Last news in Fakti

14 Септември, 2020 13:24 8 778 9

Умните гуми на Nokian са вече налични

  • nokian-
  • умни гуми

Цифровата трансформация на тежкотоварните гуми променя всекидневното шофиране, а също и управлението на автопарка

Умните гуми на Nokian са вече налични - 1

Nokian Tyres представи интелигентните гуми Intuitu по време на изложението Agritechnica в Хановер, миналия ноември. Сега Intuitu ще се предлага за избрани гуми за трактори, селскостопански и строителни машини, а продажбите започват от Финландия.

В настоящата си фаза, Nokian Tyres Intuitu се състои от екипирани със сензори умни гуми и мобилно приложение. Всичко, което е нужно да направите, за да започнете, е да имате умните гуми и да изтеглите приложението. Умните гуми се регистрират в приложението Intuitu, което показва положението на гумата и налягането, както и данните за темепературата на всички превозни средства с умни гуми.

Умните гуми на Nokian са вече налични

В приложението, собственикът на автопарка може да покани толкова шофьори и автомобили, колкото е нужно. Това означава, че шофьорът може да бъде в течение и да получава предупреждения за използваното в момента превозно средство, докато управителят на автопарка може да следи голямата картина и да извлече максимума от гумите и машините.

Също така, производителите на селскостопански и строителни машини могат да се възползват от умното “plug & play” решение и повишената ангажираност на клиентите, която то носи. Още повече, регистрацията в Intuitu удължава гаранцията на гумите.

Умните гуми на Nokian са вече налични

Продажбите на умните гуми Nokian Tyres Intuitu започват постепенно, първо във Финландия с четирите им водещи гуми за трактор - Nokian Ground King, Nokian TRI 2, Nokian Hakkapeliitta TRI и Nokian Tractor King. Фабриката ще започне да изпълнява поръчки през септември, а по това време и приложението Intuitu ще бъде налично за теглене.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умен Гумен

    46 3 Отговор
    Не разбрах какво им е толкова умното на тия гуми? Сами си поддържат налягането ли или си променят грайфера в зависимост от сезона и климатичните условия?!
    Шофьорът щял да има инфо за налагането на гумите. Ми то ЗиЛ 157, ЗиЛ131 и много други машини, вкл. и американски, още от началото на 20-ти век си имаха манометри в кабината на водача и там той н само виждаше какво е налягането на гумите, а и можеше да ги помпи и спада по време на движение.
  • 2 Призив

    33 2 Отговор
    Боко да си сложи на Жипа умни гуми, че поне някой да мисли !

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Лудогорец9

    11 10 Отговор
    Nokian са най-добрите зимни гуми за леки автомобили! Който си мисли, че другите "премиум" марки са по-добри просто се лъже и плаща името им основно!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 321

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Лудогорец9":

    Ха, ха, ха. Тук искренно ме разсмя. Разбирам, че вероятно си търговец на гуми Нокиан, ама го давай по-кротко. Е, ако сравняваш със Сава, Тигър и Матадор, вероятно си прав - малко по-добри са, ама на двойна цена.
  • 6 Японеца

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Лудогорец9":

    Нокиа са колкото премиум гумите
  • 7 Анонимен

    2 0 Отговор
    За съжаление юного ,,нежни,, гуми. Грайферът просто се унищожава по камъни, бордюри, по-агресивно каране. Зимните не понасят никакво затопляне, не ги ли сменяш възможно най-късно и да ги махаш при първото затопляне, заминават, просто се късат парчета от тях. Също много се кривят. Иначе са добри.
  • 8 onq s konq

    0 3 Отговор
    И "умните" им гуми ли се произвеждат в Русия, като останалите им боклуци, че даже ми написали на гумата Made in Russia. Не мерси!
  • 9 Читател

    1 0 Отговор
    Там изместиха завода, много било замърсяващо производатвото.