Отидете към основна версия

6 978 29

Идва iPhone 12. Вижте кога

  • iphone 12-
  • премиера

13 октомври е датата, когато ще бъде представена новата джаджа на Apple

Презентацията на Apple ще се проведе идния вторник, 13 октомври, и ще започне в 20:00 часа българско време. Според западни медии, именно по време на тези събития Apple ще представи следващото поколение смартфони iPhone 12.

Традиционно, започвайки от 2012 г., демонстрацията на новата линия iPhone се провежда през септември, но тази година всички събития в сферата на високите технологии се провеждат в необичайно време , изместени поради продължаващата пандемия от коронавирус.

Apple официално изпрати покани за презентацията на 13 октомври. Събитието ще се проведе под мотото "Здравей, скорост". Предишната презентация през септември се проведе под лозунга "Времето лети" и включваше нов интелигентен часовник и фитнес услуга Apple Fitness+.

В края на лятото Apple обяви, че демонстрацията на iPhone 12 може да бъде разсрочена с няколко седмици. По този начин можем почти със 100% сигурност да очакваме показването на нови смартфони още през следващия вторник.

От няколко месеца вътрешни хора от компанията публикуват активно информация за техническите параметри, дизайна и конфигурацията на смартфоните от линията iPhone 12, а преди ден анализаторът Рос Янг дори сподели информация за параметрите на бъдещата серия iPhone 13.

В момента е известно, че всички модели iPhone 12 ще поддържат работят с мрежи от пето поколение и ще имат плосък дизайн, подобен на най-новите iPad Pro и iPad Air. Гамата от смартфони iPhone ще бъде допълнена с модели от мини клас. Новият модел iPhone 12 mini ще получи 5.4-инчов екран.

Общо серията ще включва 4 смартфона и освен iPhone 12 mini ще има базов iPhone 12 - 6.1 инча, iPhone 12 Pro - 6.1 инча и iPhone 12 Pro Max с най-големия 6.7-инчов екран. Всички модели от серията 2020 ще бъдат оборудвани с OLED матрици.

Хардуерната част на смартфоните от серия iPhone 12 ще работи на собствени A14 процесори, произведени по 5nm технология. Количеството RAM също ще бъде увеличено. Междувременно честотата на опресняване на екраните ще остане на 60 Hz, а въвеждането на технологията ProMotion с поддръжка на екрани от 120 Hz, според прогнозите на специалистите ще започне чак в серията iPhone 13.

В допълнение към смартфоните презентацията на 13 октомври може да включва първите модели MacBook, базирани на собствени ARM процесори, актуализирани безжични слушалки и високоговорител HomePod, тракери AirTags и зарядна станция AirPower.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини