Отидете към основна версия

11 754 15

Еднократна инжекция за отслабване

  • bfkb8488a-
  • антитяло-
  • отслабване

Американски учени изолираха антитяло, което ускорява метаболизма на човешкото тяло и помага за свалянето на тегло. Резултатите от изследването са публикувани в сп. Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America.

Експерименталното антитяло с продължително действие BFKB8488A имитира действието на хормона, който отговаря за обмяната на веществата, разхода на енергия и хранителното поведение. В изпитанията са участвали 60 доброволци с наднормено тегло или затлъстяване, които са били разделени на две групи.

На половината от участниците в експеримента е инжектиран истинският препарат, а на останалите - плацебо. Еднократна инжекция с BFKB8488A е дала ефект с продължителност 60 дни, през които доброволците са отслабнали средно с 1.2 кг в сравнение с 0.28 кг при плацебо-групата.

Участниците твърдят, че са изгубили желание за сладка храна, а седмица след инжектирането на BFKB8488A е бил отбелязан и намален интерес към въглехидрати. Клиничните изпитания на новото антитяло ще продължат, но учените вече са обнадеждени, че то може да се бори успешно с метаболитната дисфункция и да коригира хранителното поведение при хора със затлъстяване.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.

Свързани новини