Отидете към основна версия

3 488 11

Автобусът на Принс отива на търг

  • eagle-
  • model-
  • 10 motorcoach-
  • автобус-
  • кемпер

Преустроен в луксозна къща на колела автобус Eagle Model 10 Motorcoach, с който Принс се вози по време на турнето за шестия му студиен албум Purple Rain през 1984-1985 г., ще бъде предложен на търг на аукционната къща Mecum на 3-5 декември. Легендарният музикант почина на 21 април 2016 г.

Принс никога не е бил известен като автоманиак, макар че през годините притежава най-различни скъпи возила, сред които няколко BMW-та, мотоциклет Honda, класически американски модели и Bentley. Автобусът му обаче е наистина специален.

Отвън рейсът не представлява особен интерес. Вътре обаче всички необходими удобства за дълги пътувания като баня, кухня, разтегателен диван, тризонов климатик и много други. Осветлението, разбира се, е пурпурно.

Предните седалки на автобуса представляват гигантски капитански кресла от самолет. Задвижването е поверено на шестцилиндров двутактов Detroit Diesel 6V92 с мощност 270 к.с., съчетан с автоматична трансмисия.

След турнето Purple Rain рейсът на Принс никога не е бил използван за превози и се намира в прекрасно състояние. Някой от предишните собственици е добавил приятни съвременни екстри като 40-инчов телевизор и безжичен интернет.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини