Отидете към основна версия

5 511 21

"Морската Tesla" увеличава производството на електрически катамарани (ВИДЕО)

  • електрически яхти-
  • катамаран-
  • silent yacht

Silent Yacht обяви началото на масовото производство на този тип плавателни съдове

Производството на развлекателни лодки, яхти и катамарани е доста скъп, но изключително печеливш бизнес. Популярността на екологичните, безшумни електрически катамарани постепенно става все по-голяма и именно това позволи на компанията Silent Yacht да обяви началото на серийното производство на този тип плавателни съдове.

Silent Yacht вече е получила прозвището "Морската Tesla". В бъдеще компанията ще се стреми да произвежда модели на електрически катамарани, използващи слънчева енергия в различни ценови категории. Представянето на първите модели електрически катамарани се проведе през 2019 г., но сега компанията Silent Yacht обяви началото на масовото производство на този тип плавателни съдове.

Серията електрически катамарани Silent Yacht е представена в три модела: 55 фута (16,7 метра), 60 фута (18,2 метра) и 80 фута (24,3 метра). Всички катамарани се захранват от слънчеви панели и основни батерии. Слънчевите панели генерират от 10 до 26 kW енергия, докато батериите имат капацитет от 150 до 532 kWh. Енергийният капацитет на най-мощния катамаран е сравним с пет седана Tesla Model S.

Към днешна дата Silent Yacht вече е произвела 11 електрически кораба, а за да отговори на нарастващото търсене, в корабостроителниците в Тайланд и Италия започва изграждането на повече модели. Италианска корабостроителница във Фано изгражда производствена линия, способна да произвежда до 15 единици Silent 60 годишно.

Според представители на компанията цената на основния модел на катамарана Silent е около 2 милиона долара. Междувременно тази доста висока цена ще позволи на компанията да се конкурира успешно на пазара за подобни кораби, работещи на традиционни енергийни източници.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.

Свързани новини