Отидете към основна версия

11 331 85

Електрически неволи: Канадец не успя да зареди Tesla-та си при -28°C (ВИДЕО)

  • tesla-
  • зарядна станция-
  • студ

Предполага се, че самата зарядна станция на Tesla е била напълно изправна

Канадски собственик на Tesla Model 3 публикува в YouTube видео от приключенията си, докато се опитва да зареди седана Model 3 в мразовитата зима.

Той свърза електрическата си кола с фирмена зарядна станция, когато зарядът на батерията показва 11%. Включвайки DC кабелът за бързо зареждане, той с изненада установява, че скоростта на зареждане е... 0 киловата на час.

Шофьорът свърза електрическата кола с друг терминал, но резултатът е същият. Колата или дава грешка при зареждане, или изписва, че се зарежда с нулева скорост. Докато тези неуспешни опити продължават, зарядът пада до 10%.

Собственикът на електрическия автомобил решава да кара до друг терминал, този път с променлив ток, който се намира на десет километра. Успява, въпреки че към момента на пристигане зарядът на батерията вече е спаднал до 2%.

За щастие там колата се "съгласява" да бъде заредена от източника с променлив ток. Но, разбира се, отнема доста повече време, отколкото ако зареждането става на т.нар. бързозарядни станции .

Предполага се, че самата зарядна станция на Tesla е била напълно изправна. Причината батерията да откаже да се зареди е замръзването на гел електролита в батериите. След изминатите 10 километра между двете станции батерията се затопля малко и позволява зареждане.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.

Свързани новини