Отидете към основна версия

10 969 16

Без повече запотени стъкла във Ford-овете (ВИДЕО)

  • запотени стъкла-
  • ford

Специалната система за предното стъкло е разработена за борба с конденза, но намалява и разхода с гориво

Инженерите на Ford са намерили решение на проблема със замъгляването на стъклата в автомобилите. За да се предпазят от конденз, те създадоха специална система, наречена метеорологична станция за предното стъкло, която се активира автоматично при откриване на влага във въздуха на салона, като по този начин поддържа предното стъкло прозрачно.

Windscreen Weather Station е компактна кутия с размери пет на три сантиметра, която се побира от вътрешната страна на предното стъкло до огледалото за обратно виждане. Благодарение на няколко сензора, иновацията е в състояние да открива влагата във въздуха и да контролира климатика, като същевременно избира най-подходящата настройка.

И още нещо интересно. Според Ford, устройството също така намалява разхода на гориво и емисиите на CO2. Това се дължи на по-доброто използване на компресора на климатичната система. В промоционалното видео за Windscreen Weather Station американската марка се фокусира върху любителите на спорта, за които разработката ще бъде особено полезна.

Устройството вече се инсталира на кросоувърите Ford Kuga и Explorer. Дали се продава отделно, не е известно. Ще припомним, че по-рано инженери от Финландия намериха решение на друг проблем, който е от значение за жителите на страни със студен климат - замразяващите фарове.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.

Свързани новини