Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 15:30 2 737 6

Всички Ford-ове с Android

  • ford-
  • android-
  • google

Новите технологии ще са налични след 2023 година

Всички Ford-ове с Android - 1

Дигитализацията завладява автомобилната индустрия с все по-големи темпове и автомобилите все повече заприличват на компютри, които ние трябва да управляваме. В последните години инфотеймънт системите на автомобилите стават все по-развити, автомобилите са свързани с интернет и дори получават ъпдейти през интернет, също както и телефона или компютъра през който четете този текст в момента.

Именно със една от най-използваните операционни системи Android ще бъдат снабдени и всички автомобили Ford от 2023 година. В договор подписан през изминалата седмица с Google, марката се стреми да се развива технологично и именно Google е избран за най-подходящ партньор за тази цел. Автомобилите разполагащи с операционната система Android ще могат да се възползват от нейните функции в лицето на Google Play и приложенията в него, както и Google Maps и гласовият асистент Google assistant.

Освен подобряването на автомобилите, договора включва и услуги като Google Cloud, който би трябвало да осигури по-добра организираност на всичката информация относно услуги, клиенти, автомобили, както и сервизни акции и напомняния. Въпреки, че не се споменава нищо за технологиите за автономно шофиране, които от Google разработват, то най-вероятно от Ford ще взаимстват и тях и ще бъдат налични за използване при автомобилите от марката.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много важно

    8 5 Отговор
    И за кво мо е това???? Да ме записват поименно къде ходя всеки ден и т.н. Телефона малко ли им е? Колата е за каране не за гледане на телевизия

    Коментиран от #3

  • 2 пилот на Ферари

    2 5 Отговор
    Бе най важното е да пали . Другото е бошлаф работа. Става само за занимание докато дойде пътна помощ.
  • 3 Анонимен

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Много важно":

    А бакшишите питаш ли ги, където чакат адрес с часове и няма какво да правят.
  • 4 Факт

    1 4 Отговор
    1.0 литра мотор със 150к.с. и макс пробег 150 000км. Форд е една скъпа прахосмукачка с модерен "ВЕФ".

    Коментиран от #5

  • 5 тъпанар

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    На снимката е таблото на новия F-150 с доста голям двигател. Форд за Европа и за северна Америка са две различни неща. Колкото и да не допада на много потребители, това е линията на модернизацията. В близко бъдеще всяка кола ще е на голям процент автономна. Технологичния прогрес е процес който не се допитва до индивида и неговите предпочитания, а просто се случва.
  • 6 Хандро

    0 2 Отговор
    Смеех. Apple CarPlay е за в пъти по-приятна, интиуитицна, красива и полезна операционна система за кола.