Отидете към основна версия

3 897 12

Porsche пусна базов Taycan за Европа

  • porsche-
  • taycan-
  • performance-
  • електромобил

Електрическият автомобил е със задно задвижване и автономен пробег до 484 км

Германската марка Porsche, която е част от Volkswagen Group, представи в Европа базовата модификация на електрическия автомобил Taycan, който стана четвъртият електромобил от поредицата, след електрическите превозни средства Taycan Turbo S, Taycan Turbo и Taycan 4S, които вече навлязоха на европейския пазар.

Новата базова модификация Taycan е със задно предаване и ще се предлага в две нива на оборудване - Performance и Performance Plus. Електромобилите Taycan Performance са оборудвани с едностепенна батерия с капацитет 79,2 кВтч и електрически мотор с мощност до 408 к.с.

Автономният диапазон на шофиране според стандарта WLTP достига 431 км. В конфигурацията на Taycan Performance Plus двустепенната батерия е с капацитет от 93,4 kWh, двигателят има максимална мощност 476 к.с., а автономният пробег е около 484 км. Максималната скорост на Taycan и в двете нива на оборудване е 230 км/ч.

Поддръжката на технологията за бързо зареждане с капацитет от 225 и 270 kW, осигурява презареждане на батерията от 5 до 80% за 22.5 минути. Времето за ускорение до 100 км/ч е 5.4 секунди. Като опция базовият Taycan може да бъде оборудван с въздушно окачване PASM.

Технологията Plug & Charge също е внедрена с автоматично зареждане от акаунт на шофьор, без да се използват карти и приложения в зарядни станции, които поддържат тази опция. В Германия цената на Porsche Taycan започва от 83 520 евро.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини